Тестирај се

На претходното прашање одговоривте за:0 s
Вкупно време на решавање на тестот:0 s

3%

Пронајдете ја сликата која недостига во низата

test

Изберете го точниот одговорПрескокнете го прашањето

познатите личности и нивните IQ

IQ на која позната личност е најблиску до Вашиот? Дека Алберт Ајнштајн бил многу паметен е добро познат факт, но дали сметате дека истото важи и за Шакира или чистокрвните уметници како Вагнер?

Дали сте знаеле дека, според некои модерни теории, просекот на IQ на една земја во голема мера зависи од нејзиниот БДП?

What IQ ...?

1. Сер Исак Њутн

190

2. Галилео Галилеј

185

3. Микеланџело Буонароти

180

4. Рихард Вагнер

170

5. Ајнштајн

160

6. Бенџамин Френклин

160

7. Рембрант

155

8. Ханс Кристијан Андерсен

145

9. Наполеон Бонапарта

145

10. Шакира

140

11. Џорџ Вашингтон

118

12. Џон Ф. Кенеди

117